Monday, February 28, 2011

JAWATAN KOSONG KERAJAAN TERKINI - 28 FEBRUARI 2011

Berikut adalah senarai jawatan kosong terkini:
   
# Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP) - Click Here
# Jawatan Kosong di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS)- Click Here
# Jawatan Kosong di Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang - Click Here
# Jawatan Kosong di Pusat Anak Permata Negara Jabatan Perdana Menteri - Click Here
# Jawatan Kosong di Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri Perlis (PKENP) - Click Here
# Jawatan Kosong di Syarikat Air Terengganu (SATU) - Click Here
# Jawatan Kosong di Lembaga Pelabuhan Kelang - Click Here
# Jawatan Kosong di Institut Integriti Malaysia (IIM) - Click Here
# Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - Click Here



Have Fun...

Sunday, February 27, 2011

-- Baby --

Semalam pas abes kije amek my sis n then terus g pasaraya cr present tuk my friend nyer bby...Hana selamat melahirkan bby gurl yang kiut pagi semalam...so, alang2 nak kuar cr barang semalam, ktrg pon pergi la visit hana & bby nyer kt Pusat Bersalin Pusrawi Kota Damansara.....

Introduced New Born Baby Gurl Hana:


Chumel kan, x sampai 24jam dier lahir ktrg dh g visit dier, tapi dier tido jek....skali aku bukak balutannyer, kuat dier jerit..hihihi...jangan marah ye, Auntie nak nengok jari jemari mu...dier nangis mybe sejuk sangat kot, kene bungkus sedap dier tido...


.
.
.
.

Odw balik Shah Alam, ktrg singgah umah cousin my friend lak, Ayu...dulu time bujang2 slalu gak lepak2 ngn ayu...skang dh der baby, Baby ayu pon gurl jugak..dh sebulan lebih..


Eh..Eh.dier kenyit mate plak..tau2 je org nak amek gambar dier..


Baby ni pon nak tido jek...
Nama: Nur Chinta Humayra

.
.
.
..

So, semalam adelah hari melawat baby...best je tgk kawan2 dh der baby...KAMI???.....Lum rezeki..tunggu je la bile sampai waktunye....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Our Lunch Menu Today:
.
.
..
.
.
.
.
.
.


Murtabak Maggi

&


Bihun Tomyam



Monday, February 21, 2011

---- KALAU ----

i rase KALAU lah Ashraf dapat adik, mintak2 adik pompuan.....

Dan 

Mesti

Adik Pompuan 

Ashraf

Chumel

Macam

Ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Introduce our new Bike.....Khas untuk si kecik Ashraf..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 
Cantikkan..Ni ler Skuter baru Ashraf, x sabar nak balik kampong, nk try skuter ni...Kecik2 dh der skuter, cik jun dulu sekolah menengah baru dapat naik skuter...huhuhu


Friday, February 18, 2011

Penyerahan--------->> Pra Penyerahan

Hari ni aku terpakse pergi penyerahan projek Sek.Keb Tasek Permai Ampang, gara2 Bos aku 'Outstation'... First time aku kene pergi, yang cuaknyer nak mengadap Wakil2 JKR, wakil PPD, Kontraktor2 lain...Pastu boleh plak Supervisor ktrg stuck tengah jalan odw ke tapak pembinaan sbb rantai motornyer putus..lagi ler aku cuaknye, xtau nak menjawab kalu ditanye...Tapi mungkin nasib aku baik ari ni, atau dowg semua terpukau dengan aku..hahahaha.....Poyos giler....

Jadinyer hari ni, sepatutnyer Penyerahan menjadi Pra penyerahan sahaja, disebabkan jasa baik pihak PPd bagi ktrg tempoh sebulan tuk siapkan 100% complete + kerja2 tambahan seme..Alhamdullillah..Lega hati aku, sbb mmng ler kije2 touchup, tp touchup2 ni ler yg remeh temeh...So lepas ni aku kene ler follow up ngn site tgk progress touchup2 dowg...kene g mendaki je ler ke site tu nanti..huhuhuhu

Pe2 pun time kaseh daun keladi ler En2 PPd sbb bagi ktrg peluang lg sebulan...

.
.
.
.
.
.



Menu Untuk Hari Ini:

1) Udang Saiz XL Masak Sambal..Nyum..Nyum..Nyum...
2) Sayur Kobis + Lobak + Udang saiz XL + Telor goreng pe ntah...
3) Ikan Kembong Goreng (Laki ku ngidam ikan goreng)

.
.
.
.
.
.


Meet Uncle Hussin Jr.
(Giler cute Ashraf)

... Dapat Kaki ...

Dah lebih 4 Bulan kot si kecil Ashraf dapat kaki, kalu x silap dier start berjalan umur dh nk dekat setahun, sekarang dh setahun 4bulan...Hari tu sedang2 transfer gambar trip langkawi dr Camera Angah...secara x sengaja...X sengaja ke, cm sengaja jek...........

.
.
..
.
.
.
...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TERJUMPER..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
VIDEO INI...Cute Sangat

video

Video cilok dr camera Angah a.k.a Ashraf Daddy

Ade lagi 2 3 video nyer, tapi cm lmbab jek nk upload kt sini..So layan satu je ler yek..

Thursday, February 17, 2011

LANGKAWI-----Day 3 (15 Februari 2011)

Con't From (LANGKAWI-----Day 2 (14 Februari 2011)

Di hari ketiga plak, kami bangun awal, sbb nak g jenjelan tepi pantai..basuh2 muka terus kejut Ashraf jenjalan pantai..ashraf ngn air liur basi terus je follow ktrg..hihihi..Ktrg ber5 jek, lagi 2Org malas bangun..x mandi pon, main2 air jek..Ashraf plak takot ngn air..br nak suh dier mandi, tp dier geli ngn pasir pantai..Pas dh puas main air ktrg masuk bilik & bersiap2 tuk kuar & terus check out.

Kol11 ktrg dh check out, sbb nak g pusing2 kejap...Pas breakfast ktrg pergi Pekan Kuah skali lagi, singgah Haji Ismail Group beli coklat pesanan dari Anak mak yang ditinggal, x dpt ikut..Pastu ktrg pergi Kota Mahsuri, melawat makam mahsuri plak...Dh lain bentuk makamnyer, dulu time g rombongan sekolah lain, ari tu pergi dh tukar cm lain...Kat Kota Mahsuri pon sempat lagi mak sopink baju 2helai, kalu dh kaki sopink, mane2 pon boleh...





Pas dh capture2 gambar ala kadar, ktrg gerak ke rumah Tourist Guide ktrg sbb dier pon nak balik KL, same flight ngn ktrg..So pas tu ktrg terus direct ke airport tuk pulang...Sampai KL lebih kurang kol4.55 petang..So tamat sudah percutian ktrg...

Odw balik ke rumah Farah amek kereta sempat lagi singgah I-City bawak Angah sekeluarga melawat I-city plak, giler mahal I-city skang, masuk 1kete RM10, kt dalam tu plak der tempat yg nak masuk kene bayor...ktrg tgk dr luar je la..hahhahahaha.....Baik Parking kt luar Jalan Kaki jek...

Sampai umah lebih kurang kol10 mlm....jauh perjalanan ktrg...

Next trip???......kene pikir & kumpul duit..hihihihih


..TAMAT..

LANGKAWI-----Day 2 (14 Februari 2011)

Con't From (LANGKAWI-----Day 1 (13 Feb 2011)

Di hari kedua, pagi2 dah bangun tgk2 laut dr dalam bilik jek, sejuk nak turun bawah..pastu sambung tido semula. Kol9 seme kelam kabut sbb Tourist Guide a.k.a My Bro Friend dah smpai..Dalam setengah jam ktrg siap, tempat pertama dituju adalah kedai makan. Isi perut dulu...Pastu ktrg gerak ke Langkawi Cable Car, Time ni x ramai org, so beli tiket & terus je dapat naik cable car. Gayat jugak ler naik bende alah ni, first time aku naik walaupon dh pergi langkawi buat kali ke4..hihihihi






Pas dh penat pusing area cable car ktrg bergerak ke Telaga Air Hangat plak, main rendam2 kaki...kebetulan kaki mak x baik lg pas terseliuh tim kenduri ari tuh, so rendam la ngan air panas..ktrg je yg berendam time tuh...Kat telaga air hangat ni masuk free jek..pelik yang free xde orang, yang kene berbayor ramai plak..Kat telaga air hangat ni sempat gak ktrg sopink kain baju tuk cebderahati orang kampong..Amboiii orang kampong, tak la sekampong...




Lepas dh sedap celup2 kaki, ktrg pergi Galeri Perdana plak, masuk dalam ni xleh bawak camera, kalu bawak kene bayar RM2...ktrg malas bawak, so xdpt er amek gambar barang2 antik dalam galeri nih.


X sah pergi langkawi kalau x g dataran helang, so ktrg pon bergerak ke Kuah tuk g tgk helang besor, pas posing2 dengan helang ktrg balik semula ke Pantai Chenang, before tuh sempat lagi singgah tempat Beras Terbakar, cm dh xde jek beras terbakarnye. Amek2 gambor & pulang ke tempat penginapan, sbb semua dh kepenatan seharian berjalan.


To Be Continue.....

Wednesday, February 16, 2011

LANGKAWI-----Day 1 (13 Februari 2011)

Semalam lebih kurang jam 1655 kami ber7 selamat sampai di LCCT, percutian kami ke langkawi tamat..!! apabila jejaknye tayar Kapal Terbang di landasannya.....

DAY 1

Pagi ahad semua kene kejut ngan mak seawal pagi, Flight kol10...Nak tunggu 7orang bersiap makan masa 2 jam gak..Kol7.45 kaminyer driver sampai....Farah ngan kawannya ikhlas hati jadi driver kami..Sampai airport kol8 lbh, so sempat lg check in & beli breakfast kat McD, sbb kat umah sempat minum nescafe panas jek. Masuk check in & laju2 makan burger, selamat x tercekik....sbb Pramugari dh panggil penumpang beratur nak naik kapal..ktrg xyah susah2 nak beratur panjang, boleh potong que sbb angah amek HOT SEAT...so boleh naik dulu dari penumpang2 lain.

 Sebelum berlepas & Sedang berlepas

Lebih kurang jam 11pagi kami selamat sampai kebumi Langkawi, di langkawi kami disambut oleh kawan angah, Big Thnks to Abg Siput & Abg Ken....Lepas kawn angah dh pick up ktrg, ktrg terus g makan dulu & g check in kt AB MOTEL (lupa nak amek gambor)..Bilik memuaskan, Motelnyer terletak di tepi pantai Chenang, tapi kami x dpt bilik depan pantai..Pas checkin masuk bilik, rehat2 tido dulu..hilangkan penat..

Dah petang sket baru ktrg kuar, mula2 ktrg pergi Underwater World sbb 5min jek dari tempat ktrg ddk.

Gambar-Gambar di Underwater World


Binatang2 yang sempat aku snap Pic dowg


Ktrg pon nak bergambar gak..

Ashraf Bersama Penguin..So Cute..

Lepas dah penat pusing2 Underwater World kitrg bergerak ke Pekan Kuah plak, smpai2 pekan kuah terus g makan sbb x makan nasi lg dh kol6 time tuh....Niat nak g pekan Kuah nak g tgk2 je pe yg boleh di sopink, tapi angah cakap dh pergi beli je terus, so pe lg kami ber3 excited sopink coklat...Mak mule2 nak beli set pinggan mangkuk, tapi pikir2 naik kapal t kene campak kargo, so niat dibatalkan..buatnyer smpai KL t pecah, x ke menyesal...Ikutkan hati seme coklat aku nk beli, tapi nasibla iman masih kuat, beli mane yg termampu jek...

Odw nak balik tempat penginapan, kami singgah pasar malam Padang Mat sirat plak, dekat ngn Beras Terbakar...Kt pasar malam beli makanan jek tuk makan kt bilik. Pas dh pusing2 pasar malam, kami pon pulang ke bilik..BEREHAT...penat pon x ilang lagi..


To Be Continue......

Friday, February 11, 2011

-- TanggungJawab --

.
.
.
Semenjak berumah tangga ni tanggungjawab makin besar, kene jage makan pakai suami, kalu dulu ikut suke jek nak mkn ke xnk mkn ke, yg lapornyer perot aku sorg jek..

Tapi sekarang ni kene jage perot lg sorg, so kene masak selalu...tapi aku rajin masak (Eh eh puji diri sendir lak), Betol, x tipu..Tolong ler percaya kata2 ku ini.....jarang sekali ler ktrg makan luar, kalu hujung minggu je makan kt luar...Jimat

MENU FOR TODAY:

 Menu orang malas..hiihi..Penat..!!!

Hari ni je Malas, sbb sgtla letih hari ni...masuk2 opis bos suh g site..hari ni g ngn Ayu (QS)...kene kire V.O.....Elok plak ari ni aku pakai baju kurung, so tgk dr jauh je ler Cik Ayu kire...sory x dpt tolong..Panas terik hari ni..Smpai2 opis bos ajak meeting lak ngn Supervisor bangla, Semput..........

Fresh Dari Dalam Periuk

Fresh Dari Dalam Kuali

.
.
.
.
.
Laki aku bawak balik MADU...!!!!!!!!!!!!! Grrrrrrrr
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ops, Jgn salah sangka, bukan Seorang Madu.
.
.
.TAPI
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
Sebotol Madu...

Babai, see u all next entry....

-- NO IDEA..!!! --

Xde idea nak wat entry per.....

Fikiran dah jauh melayang nun ke Pulau sana...huhuhuhuh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

- 2 Hari Lagi -


TUNGGU...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


*Semalam misi menyelamatkan adikku punya bby arnab complete.....Bby arnab pon dah sihat

Thursday, February 10, 2011

MAHA

MAHA....Tau kan pameran pertanian antarabangsa yang sangat besar. Sebenarnya MAHA ni tahun lepas punyer, x silap bulan 11 ktrg pergi lepas majlis konvo adik aku..Baru nak update sebab tahun lepas x berkesempatan nak update + malas..hhihihihihi Mula2 xjadi pergi, tapi atas sebab ada permintaan dari yang sangat2 nak pergi tengok, so gagahkan jugak ktrg pergi. Jem giler + Hujan..Ramai giler orang, ujan2 pon ramai orang.


 Ashraf Yang kebosanan

Antara Anak2 sedara yang hadir tengok cu dier Konvo

 Congrates..!!!

Besor giler lembu ni

Ni la kepala Tractor yg bawak ktrg..


Wednesday, February 9, 2011

-- 4 Days Left --->> Langkawi

Lagi 4 hari kami sekeluarga akan bercuti2 malaysia ke Langkawi, Tapi xlah sekeluarga sebenarnya..sbb adikku yang bongsu (Farah) & family abg sulongku tidak menjoinkan diri mereka..Jadinyer hanya kami ber7 sahaja yang pergi.
-
-
-
Sebenarnya, aku dah 3kali pergi langkawi. 2kali rombongan sekolah menengah 1kali ikut makcik ku pergi seminar.Dulu pergi langkawi semua ade org support, bawak duit belanja jek..maklumlah rombongan sekolah..Kali ni pergi kene kuar sendiri ler pulok, tapi ade jugak org support sebagai hadiah kawen ri tu..thnks My Brother ALONG & ANGAH..
-
-
-
banyak tempat2 yang aku nk visit kali ni..harap2 semuanya tercapai...kene simpan duit ler ni..

Antaranya:

Underwater World

Langkawi Cable Car

Makam Mahsuri

Galeria Perdana

DAN
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BANYAK LAGI...
.
.
So, Tunggu ktrg pergi dulu baru citer banyak lagi pasal langkawi.

*Cuti x apply lagi ni, huhuhu.....

Tuesday, February 8, 2011

-- First Time = Kali Pertama --

Hari ni kene g site visit kat UPM Serdang, untuk pengetahuan semua hari ni adalah kali pertama @ FIRST TIME aku masuk UPM...selama ni aku lalu je depan UPM, time hangat berdating di MINES.
-
-
Mula-mula gabra gak nak g, sbb x pernah pg cnfrm sesat nye, tapi selamatla x sesat...sebab dapat bantuan ikhlas dari Abg Guard and kakak Guard yang sangat peramah dan baik hati.
-
-
Semenjak aku kije kt compny ni adela lebih kurang 3-4kali aku g site visit, tapi site visit kali ni yang paling x sistematik, boleh dowg buat kaunter pendaftaran yang menyebabkan ktrg seme terpakasa beratur di tengah panas....Fuhhh..dh la hari ni sangatla panas harinya...TENSION..!!!
-
-
Tapi walaupon terpaksa berdiri ditengah panas terik, berjaya jugak aku mendaftar diri dan mendapatkan sedikit info.



Cube teka, dak kecik sedang buat ape..hihihii...ASHRAF SEDANG BERUSAHA GIGIH...

Monday, February 7, 2011

-- Energy..Energy PleasEEEE --

Gambar Hiasan dr En Google..


Pening..Pening..Pening..Pening..Pening

Mood kije ari ni sgtla down, sbb smlm perjalanan pulang ke Shah Alam dr Rompin mengambil mase lebih 12jam..sbb bali S.Alam lalu ikut kulai & yang paling benci sekali stuck dalam jam kat area serembam....giler letih melayan jam...eh eh eh aku plak yang beria letih, sedangkan aku duk sebelah jek...hhihihi siap tido lagi...

Gerak dr selendang lebih kurang kol11 tgh hari, singgah umh mak mertua mkn nasi lemak dulu, pastu singgah umah nenek ashraf plak, nenek ashraf kirim makanan tuk anak dier....dalam kol2 baru gerak ke kulai.

Dari endau ke mersing perjalanan lancar, nk smpai simpang kota tinggi dh start jam sket2, tapi x jam sgt sbb jalan dr simpang kota dh nk siap...Kol5 sampai Kulai, ngam2 mase ayah Ashraf a.k.a Abgku nak g kije.

Pastu lbh kurang kol6 gerak ke S.alam, sempat lagi singgah air hitam cuci2 mata..dalam cuci mata sempat gak aku merembat sedikit barang..hihi..dh namenye pompuan kannn..

Dr air hitam ke kl jalan ok jek, tp lane dr kl ke Jb jam giler...skalinya smpai seremban lane ke Kl plak jam...Sbb pikir hari ni nak kije. jadinyer suamiku slamber jek lalu ikut laluan emergency, kalu tak kol bape plak nk sampai kan...Ngam2 kol12 hantar farah kt umah dier, hampir kol1 pagi ktrg smpai umah..uish giler letih smpai skrg terasa lagi kelenguhan duk dlm kete....huhuhuhu

Lupe lak, dlm perjalan dr mersing ke kulai Ashraf muntah, x penah dier muntah teruk..habis kete, die jgn ckap la, suar baju kene muntah...ngn cu dier pon kene muntah..hhaha..mngkin dier pening kot, sbb dr start jalan dier melepek je diam, smpai dier x tahan tu yg dier mntah seme...pas dh mntah, tukar2 baju sapu minyak, dier tido smpai kulai..kesian Ashraf...

Tapi ktrg bersyukur smpai ke destinasi dengan selamatnya tanpa sebarang masalah..Alhamdullillah

Friday, February 4, 2011

-- 1.1.11 --



Aku mula berkenalan ngan suamiku ketika umurku 15tahun, Tingkatan 3 dh gatai..hahaha....Besela cinta budak skolah...

Tapi...
...
Sangat x sangka hubungan kami berkekalan hingga ke jinjang pelamin...Aminnn

Tanggal 01.01.11 Jam11:39 aku sah bergelar isteri kepada suamiku Mohd Faizam Bin Ramli dengan skali lafaz.

Alhamdullillah
.
.
.
Majlis berjalan dengan lancar walaupon hujan sekejap..terima kaseh kepada semuanya yang membantu, Terima kaseh kepada yang sudi datang walaupon jauh...
Yang paling penting.
BIG THANKS
.
. Pada semua Family aku...
Luv U All...

 




 



Wednesday, February 2, 2011

-- Hujan...Hujan....Hujan...----->> BANJIR..!!

Ari ni pas kije nak balik kampung..sebulan x balik..x sabar giler ni nak balik jumpe orang kampung...Orang kampung ke?...xde lah sampai sekampung...x cukup cuti kalu nak jumpe sekampung...

Tapi...

Dalam kegembiran, ade sedikit kegusaran

Kenapa??
.
.
.
.

Sebab, kampung ku terletak nun dihujung pahang sempadan johor..KUALA ROMPIN namanyer..camner nak g rompin???........(Click Here)..Hahahah

Kenapa ngan Rompin???....sekarangkan musim hujan, so Rompin termasuk dalam daerah yang di landa banjir..banyak jalan tutup xleh lalu...
Tapi, ade orang cakap dah boleh lalu..tapi ade orang cakap xleh lalu...
tu yang gusar + ketidak sabaran...
Harap2 dah boleh lalu..
.
.
.
Baru dapat tau dari my cousin, Family Pakndak tergolong dalam golongan mangsa banjir di Segamat, Johor...so sekarang dowg sefamily dipindahkan ke pusat pemindahan banjir...
Kesian mendengarnya, tapi x dapat pergi memberi bantuan, sbb jalan seme tutup xleh lalu...

Pakndak sefamily: Kami sekeluarga doakan pakndak selamat & tabah menghadapi cabaran & dugaan yang diberi...

p/s: Doakan kami selamat sampai ke kampung halaman mlm ni...Aminnnn

Tuesday, February 1, 2011

-- My Baby Sitter --

Kelabu: Doojoon..................... CekelatPutih: Kuchi        

Doojoon: Kuchi, peluk sket, sejuk ler ujan2 nih..
Kuchi: Ish pe ni doojoon, malu ler org tengok tuh...


SIAPAKAH MEREKA???.......
..
..
..
..
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

Mereka adelah anak ikan saye...hahahha....mereka adelah anak peliharaan saye buat seketika sahaja, giler penat membela 2ekor arnab ni, nk kene bersihkan cage dowg slalu, bg makan slalu, tukar air slalu..uish...bby rabbit sgt sensitif, dowg kene duk dlm persekitran yg bersih....CONFIRM PASNI XNAK JAGAKAN DAH..

Ehh..ehhh..lupe plak bgtau siapa mereka ini..mereka adalah binatang peliharaan my sis & kawannya.a.k.a Nani..dowg nih skang ngah cuti sem, so xdpt nk bawak balik naik bus, terpakse la aku kene hangkut bawak balik include menjaga makan pakai mereka 2ekor untuk beberapa hari...


*Esok nak balik kampung, harap2 x hujan & x banjir....
  Ashraf tunggu kepulangan acikmu yg cute nih..hihihi

I WILL COME BACK (2)....

HAhahahahha...Last entry bertarikh Jul 30, 2010 pun tajuk yng same "i Will Come Back"..tapiiii..........................hampeh x come back pon..ahhahahah...... Harap2 xde entry yang bertitle "I Will Come Back (3)"....Kalu ade???.....No Comment...


...
...
....
...


Akan cube sedaya upaya kudratku untuk kembali aktif..bukan pe, xde byk idea yang mengalir kt dlm otak ni, so xde pe nk citer...Support me Pleaseee................TQ..

Ok kiter sambung nanti yek, sbb skarang ni mood BALIK KAMPUNG membuak2 mcm gunung berapi, tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..............dengar citer jalan xleh lalu sbb banjir..huhuhu...NAk BALIK KAMPUNG..!!!!!!!!!!!!........
Related Posts with Thumbnails